Hakkımızda

KOSGEB tarafından Teknoloji Geliştirme Merkezi ( TEKMER ) isim kullanım hakkını ilk alan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) TEKMER; İstanbul Aydın Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve mezunları başta olmak üzere, araştırma-geliştirme ve/veya ürün/süreç/hizmet yeniliği içeren teknoloji/yenilik odaklı iş fikri/proje sahibi her türlü girişimci veya işletmelere iş ve/veya proje fikirlerini ticari değere dönüşmeleri için gereken altyapı ve danışmanlık hizmetini vermek amacıyla 05 Kasım 2020 tarihinde kurulmuştur.

Vizyonumuz

İAÜ TEKMER olarak Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olan İstanbul Aydın Üniversitesi’ni bilginin üretime sürdürülebilir dönüştürülmesinin ayrılmaz unsurları araştırma ve yenilik faaliyetlerinde öncü ve lider üniversite yapmayı hedefliyoruz.

 

Misyonumuz

İAÜ TEKMER’in misyonu İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yürütülen araştırma/geliştirme faaliyetleri ve üretilen fikirlerden elde edilen sonuçların, ülke ve bölge ekonomisi için katma değeri yüksek teknolojik ve ekonomik değerlere dönüştürülerek rekabet gücünü artırmaya sürdürülebilir katkı sağlamak, ve üniversite-devlet-iş dünyası-toplum arasında ulusal ve uluslararası rehber ve işbirliği noktası olarak ülkemiz ile bölgemiz çapında yenilikçilik kültürünün gelişmesine ve yaygınlaşmasına da katkı sağlayan cazibe merkezi olmaktır.

Hizmetler

İAÜ TEKMER ile girişimcilere ve işletmelere ön kuluçka, kuluçka, kuluçka sonrası süreçlerde; iş geliştirme, mali kaynaklara erişim, yönetim, danışmanlık, mentörluk, ofis ve ağlara katılım gibi hizmetler sağlanmaktadır.

İAÜ TEKMER dört ana programda faaliyet göstermektedir. Bu programlar: Sağlık inovasyonu girişimleri için BioCube Istanbul, inovasyon tabanlı teknoloji girişimleri için Incubation Istanbul, Genç İstanbul Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, Sosyal İstanbul İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’dir.

Programlarımız

Incubation Istanbul Programı’nda bilişim teknolojilerinden imalata, yapay zekadan endüstri
4.0 uygulamalarına, sanat ve tasarımdan, madenciliğe kadar birçok alanda teknoloji tabanlı
girişimciye destek verilmektedir.

BioCube Istanbul Programı’nda yaşam bilimleri, biyomedikal, sağlık hizmetleri, dijital sağlık ve sağlığı ilgilendiren teknolojiler desteklenmekte ve ülkemizdeki sağlık sektörünün millileştirilmesine katkı sağlanmaktadır.

Genç İstanbul Girişimcilik ve İnovasyon Programı ile girişimcilik kültürünün genç yaşlardan
itibaren aşılanması ve inovatif fikirlerin küçük yaşlardan itibaren desteklenmesi sağlanmaktadır.

Sosyal İstanbul İnovasyon ve Girişimcilik Programı ile kar amacı gütmeden toplum içerisinde
mevcut bir ihtiyacı karşılamak amacıyla başlatılan sosyal odaklı yenilikçi girişimler
desteklenmektedir.

Imagine Tomorrow Etkinliği inovasyon ve teknoloji tabanlı faaliyetler yürüten ve ürün prototipi (MVP aşaması dahil olmak üzere) Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisleri, Hızlandırıcı Merkezlerde faaliyet gösteren firmalar ve tüm bireysel girişimcilere açık bir girişimcilik etkinliğidir.
Seçilen girişimciler Imagine Tomorrow Final Sahnesi’nde üniversite yöneticileri, girişimciler, genç girişimciler, yatırımcılar, sanayiciler ve birçok uluslararası ziyaretçi karşısında fikirlerini sunma şansı elde etmektedir.
Adsız tasarım (12)

İstanbul Aydın Üniversitesi TEKMER Girişimevi ve Ofis Hizmetleri A.Ş.​ merkezleri ve programları
KOSGEB tarafından desteklenmektedir.